BACK TO JOB SEARCH

Production Manager

Operations Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

De Productiemanager heeft de volledige verantwoordelijkheid voor alle processen, onderhoud (preventief en correctief) en teams in R&G en Bereiding en zorgt ervoor dat producten worden geproduceerd in een veilige, gezonde en duurzame omgeving, volgens kwaliteitsnormen, de juiste servicelevels en optimale kosten.

De Productiemanager is de eigenaar van de operationele strategie voor het gebied afgestemd op de bedrijfsbehoeften en gekoppeld aan het verbeteren van de resultaten van de fabriek die de organisatie naar manufacturing excellence leidt.

Als Production Manager ga jij je bezighouden met:

 • Verantwoordelijk voor systemen, processen en maatregelen voor veiligheids-, gezondheids-, milieu- en kwaliteitscontrole die een veilige, duurzame en compliant unit creëren die voldoet aan alle bedrijfs-, wettelijke en klantnormen en -verwachtingen.
 • Verantwoordelijk voor het gehele productieproces in de R&G koffieverpakking en de Bereiding afdeling, het garanderen van efficiënte en high performing operations door middel van productieplannen en schedules die voldoen aan de vraag van de klant.
 • Controleert en analyseert productiegegevens om knelpunten, inefficiënties en gebieden voor verbetering te identificeren, waardoor productieprocessen worden verbeterd, verliezen worden geminimaliseerd, kosten worden verminderd en de totale efficiëntie wordt verbeterd.  Is verantwoordelijk voor het leveren van concurrerende conversiekosten die de levering van output ondersteunen om aan de volumes te voldoen
 • Samenwerken met interne en externe cross-functionele teams ter ondersteuning van de fabrieksstrategie en zorgen voor een soepel supply chain-proces.  Leiding geven aan, motiveren en ontwikkelen van goed presterende productieteams
 • Is verantwoordelijk voor programma's voor onderhoudsbetrouwbaarheid die de verbetering van productie-efficiëntie preventief onderhoud ondersteunen

Waar kom je te werken?

Als Production Manager werk je in het enthousiaste R&G en Bereiding team in de Koffiebranderij Utrecht (KBU). Het team bestaat uit koffie Verpakkerij R&G en een koffie Bereiding.  Je rapporteert aan de Plant Director. De KBU is verantwoordelijk voor het produceren van de grootste koffieproducten voor voornamelijk West-Europa. Jaarlijks maken we meer dan 4 miljard koffiepads én ruim 100 miljoen pakken filterkoffie. Deze grootste prestatie wordt door ruim 200 medewerkers gerealiseerd, iets waar we trots op zijn maar ook elke dag proberen te verbeteren.

 

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Production Manager zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Aantoonbare ervaring 3-5 jaar als Production Manager, bij voorkeur in een FMCG-industrie met diepgaande kennis van productie- en onderhoudsprocessen, verpakkingstechnologieën, SHE en kwaliteitscontrolenormen.
 • Sterke leiderschapsvaardigheden met het kunnen leiden en motiveren van een divers team met uitstekende probleemoplossende en analytische vaardigheden met een focus op voortdurende verbetering.
 • Effectieve communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden om samen te werken met verschillende belanghebbenden.  Sterke organisatorische vaardigheden om met meerdere prioriteiten om te gaan in een dynamische omgeving.
 • Proactieve benadering bij het identificeren en aanpakken van uitdagingen in de productie.
 • HBO/WO in een relevant vakgebied zoals productie/operations management of industriële engineering bij voorkeur met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Aanvullende informatie

De functie is ingedeeld in functiegroep 26 van de Coffee & Tea CAO.

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Shona Thomas Plant Director en Valeria Calenici , Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Shona Thomas, bereikbaar op 0615167405 of shona.thomas@jdecoffee.com Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!