BACK TO JOB SEARCH

Production Engineer

Operations Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Als Production Engineer ben je de motor achter verbeteringen in de Koffiebranderij Utrecht (KBU). Jouw werkgebied zijn de automatische opslagmagazijnen en de afdeling logistiek waar de palletizers en wikkelaars staan. Als Production Engineer ben je continu bezig met het verbeteren en innoveren van deze machines, hiervoor ben je regelmatig op de werkvloer te vinden. Wanneer jijzelf een goed uitgedacht idee hebt waar de fabriek van kan profiteren, dagen we je uit dit ten uitvoer te brengen!

Als Production Engineer Logistiek ga jij je bezighouden met:

 • Als technisch expert (in ontwikkeling) zoek je continue naar verbetermogelijkheden. Denk hierbij aan projecten waarbij je de performance van de palletizers verbeterd of waarbij je machineonderdelen gaat herontwerpen. Je komt zelf met ideeën en test en implementeert deze waarna we hopelijk het succes kunnen vieren.
 • Je werkt aan het testen en opzetten van nieuwe producten, stapelpatronen en collo formaties en neemt deel in investeringsprojecten;
 • Je functioneert als spin in het web binnen de fabriek. Je onderhoudt goed contact met de operators, monteurs en collega’s binnen het Planning & Logistiek team. Wanneer problemen dusdanig complex izjn dat de monteurs het niet kunnen oplossen, ben jij hun sparringsparter.
 • Gestructueerd problemen oplossen door methodieke binnen Lean Manufacturing en SixSigma; 

Waar kom je te werken?

Als Production Engineer heb je een breed werkgebied wat bestaat uit: automatische opslag magazijnen, palletizers en wikkelaars.  Je bent onderdeel van het enthousiaste planning & logistiek team in de Koffiebranderij Utrecht (KBU). Het team bestaat uit materiaal planners, productieplanners, een plant initiative lead, een production engineer en een team lead logistics. Met het hele team ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden, waarbij we elkaar waarnemen tijdens vakantieperiodes. Je rapporteert aan de manager Planning & Logistics.

De KBU is verantwoordelijk voor het produceren van de grootste koffieproducten voor voornamelijk West-Europa. Jaarlijks maken we meer dan 4 miljard koffiepads én ruim 100 miljoen pakken filterkoffie. Deze grootste prestatie wordt door ruim 200 medewerkers gerealiseerd, iets waar we trots op zijn maar ook elke dag proberen te verbeteren.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Production Engineer, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt minimaal een HBO-diploma in een technische richting zoals werktuigbouwkunde of mechatronica
 • Je bent analytisch
 • Je weet hoe je verbeteringen signaleert, uitwerkt en implementeert. Daarbij weet je zowel het management als de productievloer te enthousiasmeren over je ideeën;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Aanvullende informatie

De functie is ingedeeld in functiegroep 9 of 10 van de Coffee & Tea CAO.

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Cindy van der Wijst (Manager Planning & Logistics), en Valeria Calenici (Talent Acquisition Specialist). Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Cindy van der Wijst, bereikbaar op 0631661102. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!